Субота, 04.05.2024, 04:52
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Як часто вам доводиться розживатися на хабарі?
Всього відповідей: 28
Мини-чат
Главная » 2008 » Жовтень » 13 » Занедбане місто
Занедбане місто
14:27
Покинуті будинки, недобудовані висотки, напіврозвалені дитячі садки... Звичайні перехожі оминають їх стороною, але не сталкери.

Дещо про сталкерів

Сталкер – людина, що добре орієнтується в місцях, які по тим чи іншим причинам є забороненими або маловідомими основній масі населення: підземелля, покинуті території і т.п.

В перекладі з анг. Stalker означає «мисливець, настирний переслідувач». Від stalk – підкрадатися. Це слово отримало широке розповсюдження після виходу роману братів Стругацьких «Пикник на обочине» (1972) та фільму Андрія Тарковського «Сталкер» (1980). У романі Стругацьких сталкерами називають людей, що займаються небезпечною і незаконною справою – пошуком і виносом з «Зони» артефактів неземного походження. Для більшості людей слово «сталкер» назавжди залишиться назвою однойменної гри. Та зараз ігромани надають перевагу не комп’ютерним іграм, а рольовим. Перша страйкбольна гра «S.T.A.L.K.E.R» відбулася у 2007 році і з того часу такі заходи користуються неймовірним успіхом.

Рай для сталкерів – зона радіоактивного відчуження Чорнобиль. Сталкери – ось теперішня реальність Прип’яті. Вони єдині власники цієї, колись густонаселеної, території. Такі люди просто бігають на місці ядерної катастрофи і шукають чим би поживитися. Катастрофа створила різноманітні фокуси з речами. Тепер радіоактивний хлам коштує на чорному ринку дуже багато. А попит, як відомо, породжує і пропозицію. Ось так у зоні і з’явилися сталкери. На щастя, схожих місць в Україні обмаль. У звичайних містах сталкери ведуть дещо інший спосіб життя. Ним може стати й цілком упішна людина, якій не вистачає адреналіну. Тому вона й шукає занедбані місця, які можна було б дослідити. Такими людьми керує цікавість, не більш того. Наживи тут немає і не може бути. Хіба що збирати використані шприци, що їх полишають після себе наркомани.... Та хіба вони комусь потрібні? Навряд.                                                                                     
 
Декілька спостережень про життя сталкерів.

Варто лише переступити поріг занедбаної будівлі і ви автоматично переносетеся з реальності у світ сталкерів. Тут діють свої закони і правила. І якщо ви вже стали одним з них, то було б доречним їх дотримуватися.
Сталкери - це люди, які отримують задоволення від бродіння безлюдними територіями і пошуками на них якихось цікавих речей.
У нас їх дуже мало. І це не дивно. Адже покинутих місцин у нас майже немає. Журналісти молодіжної редакції вирішили не пасти задніх і теж податися в сталкери. Про найцікавіші місця, які ми відвідали, трохи нижче. А з нашого походу винесли для себе наступне:

1. Сталкерство – заняття цікаве, але небезпечне. Є ризик познайомитися з бомжем Афанасієм (про нього трохи нижче) та його вірними друзями: сокирою та палицею.

2. У даному випадку міліція не є вашим союзником. Якщо вас спіймають не у той час і не у тому місці, поїздка у відділок гарантована.

3. На занедбаних територіях бажано поводитися тихо. Інакше, знову ж таки, є ризик зустрітися з Афанасієм. (див. пункт 1)

4. Не факт, що у таких місцях живуть лише безпритульні. Там полюбляють тусуватися ще й наркомани. А де вони, там і використані шприци. Отже, вірогідність підхопити СНІД та інші хвороби є достатньо високою.

5. По старих балконах, що тримаються на чесному слові, краще не ходити. Вони мають одну властивість: падати донизу.

6. Варто дивитися під ноги. Інакше можна гепнутися у якусь яму і мати солодкий поцілунок з землею.

Прислухатися до цих порад чи ні – справа ваша. А ми ж просто ділимося побаченим.

Куди вже ступала нога сталкера?

Ательє мод

Місцезнаходження: Крюків

Вигяд ззовні: триповерхова будівля без вікон та дверей (подекуди без стін) з поржавілою вивіскою.

Вигляд зсередини: обписані стіни, на долівці багато цегли та битого скла. З вікон, яких майже немає, дуже гарний краєвид на вулицю.

Що знайшли: купу використаних шприців; під сходами пошарпаний та брудний одяг, на якому, скоріш за все, сплять безпритульні; забуту кимось чашку, з залишками цукру, на підвіконні.
 
Дитячий садок

Місцезнаходження: Крюків

Вигяд ззовні: велика споруда в два поверхи з широкою прилеглою територією, обнесеною парканом; якби не відсутність вікон та дверей, будівля б виглядала майже новою.

Вигляд зсередини: залишки шпалер на стінах, з зображенням ведмедиків та зайченят; шматки гардин на вікнах; сходи без поручнів та недобиті плафони на стелі; коридори, що лякають своєю пустотою.

Що знайшли: як завжди, шприци; п’яного чоловіка, що спав на порозі; прокляття на стінах та книгу відвідин сатаністів; безліч графіті, зроблених звичайною цеглою.



Недобудоване бомбосховище

Місцезнаходження: посеред поля за Кременчуком

Вигяд ззовні: бетонний конус, що височіє на пагорбі. Підійшовши ближче можна побачити сходи та безлііч бетонних споруд округлої форми, що заглиблені в землю. Всі вони з’єднані між собою каналами. Посередині пагорбу вирита глибочезна яма, накрита дерев’яними перекладинами. Зараз все це поросло травою, тому ходити там дійсно небезпечно.

Вигляд зсередини: особливого інтер’єру немає. Лише бетонні стіни та ржаві труби, що йдуть під землю.

Що знайшли: сходи, що ведуть в нікуди. Вони починаються внизу пагорба і закінчуються посередині, гублячись у траві. А також мільйони комарів на власному тілі.



Недобудована багатоповерхівка

Місцезнаходження: вул.Київська

Вигляд ззовні: типовий будинок. Через отвори для вікон добре видно сходи, що з’єднують поверхи. Споруда бетонна, то ж на перший погляд особливої зацікавленості не викликає.

Вигляд зсередини: стіни,що приваблюють до себе яскравим графіті; нестерпний сморід; шахти для ліфтів; пусті кімнати, в яких мешкають місцеві бомжі.

Що знайшли: бомжа Афанасія. (інших не було «вдома». То ж нам просто пощастило)



Сторінку підготували:

Даша Васильєва, Юля Голодняк

Координатор:
Юлія Суперека

Фото:
Паша Юргеля, Даша Васильєва




Яндекс Реклама на Яндексе Помощь Спрятать
Рефераты
Просмотров: 734 | Добавил: molodijkav | Рейтинг: 3.0/1 |
Всего комментариев: 2
2 Shas  
0
Раковка, пристройка к второй больнице тож ничё, заброшена, третий этаж практически без окон, просторо, второй застроин множеством комнот, чемто напоминает лабиринт, стены и углы надбитые, первый этаж, на окнах решетки, множество уламков кирпича...

1 Curly_Sue  
0
ООООО..крутооо..я люблю такі місця...була на Київській)

Ім`я *:
Email *:
Код *: