Субота, 20.04.2024, 18:40
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Як часто вам доводиться розживатися на хабарі?
Всього відповідей: 28
Мини-чат
Главная » 2008 » Жовтень » 13
Покинуті будинки, недобудовані висотки, напіврозвалені дитячі садки... Звичайні перехожі оминають їх стороною, але не сталкери.

Дещо про сталкерів

Сталкер – людина, що добре орієнтується в місцях, які по тим чи іншим причинам є забороненими або маловідомими основній масі населення: підземелля, покинуті території і т.п.

В перекладі з анг. Stalker означає «мисливець, настирний переслідувач». Від stalk – підкрадатися. Це слово отримало широке розповсюдження після виходу роману братів Стругацьких «Пикник на обочине» (1972) та фільму Андрія Тарковського «Сталкер» (1980). У романі Стругацьких сталкерами називають людей, що займаються небезпечною і незаконною справою – пошуком і виносом з «Зони» артефактів неземного походження. Для більшості людей слово «сталкер» назавжди залишиться назвою однойменної гри. Та зараз ігромани надають перевагу не комп’ютерним іграм, а рольовим. Перша страйкбольна гра «S.T.A.L.K.E.R» відбу ... Читати далі »
Переглядів: 730 | Додав: molodijkav | Дата: 13.10.2008 | Коментарі (2)

Гуртожиток… Під час промовляння цього слова у студентській спільноті мною помічено: двоє здригнулися, одна дівчина загадково посміхнулась, троє здивовано повернули голову у мій бік та один хлопець мало не захлинувся чаєм, який того моменту саме вживав у якості обіду. Отож я вирішила розібратися – що воно таке – студентська «общага». Після тижневого вештання гуртожитками і спілкування із тамтешніми жителями з’ясувалося наступне: проживання у цих «теплицях студентства» схоже чи то на комунізм, коли усе спільне і ніхто не від кого не криється, чи то на «Зоряні війни» Джорджа Лукаса. Чому? Зараз спробую пояснити…


Епізод Перший: Прихована загроза

Вахтер…Це тільки у піснях про всякі там білі шпалери та чорний посуд вахтера люблять, поважають і чмокають, а у житті… У справжньому гуртожитковому існуванні ці «тітоньки на вході» спричиняють лише клопіт та розлад шлунку. У особливо клінічних випадках – гикавку після че ... Читати далі »

Переглядів: 708 | Додав: molodijkav | Дата: 13.10.2008 | Коментарі (0)

30-31 серпня поточного року у нашому місті пройшли змагання за Молодіжний Кубок Полтавської області з пляжного футболу. Хороша гра, показ мод, позитивний настрій – саме так минули ці два дні для кременчужан.

Відкриття чемпіонату

Незважаючи на погану погоду та мокрий пісок, 30 серпня о 11 годині стартували змагання з пляжного футболу. Перший день ознаменувався днем народженням Світлани Пищити - голови Кременчуцького міського комітету молодіжних організацій. Тому настрій у присутніх був подвійно святковим. Організаторами свята виступили: Молодіжний Парламент Кременчука, Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій за підтримки міського голови, відділ у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. Всього у змаганнях приймали участь вісім команд з різних куточків Полтавської області: «МПК» (м.Кременчук), СК «Антонівка» (с.Усівка, Пирятинський район), «Удай» (с.Велика Круча, Пирятинський район), «Штурм» (с.Садки, Кременчуцьк ... Читати далі »
Переглядів: 743 | Додав: molodijkav | Дата: 13.10.2008 | Коментарі (0)

Чи варто дітям з 16 років надавати право голосу на виборах?
  
Максим, 18 років:
 
Ні. Тому що підлітки не завжди можуть повність усвідомлювати всю серйозність цієї процедури. Їм цікавіше прийти і проголосувати по-приколу за того кандидата, який їм більше сподобався зовні. Це ще не сформовані особистості. Звісно ж, є малий відсоток людей, які дійсно можуть обгрунтувати свій вибір. Але ця кількість дуже мала.

Олександра, 16 років:
Переглядів: 678 | Додав: molodijkav | Дата: 13.10.2008 | Коментарі (0)

«Молодість не визнає обмежень!», - лунало з динаміків позаміського спортивно-оздоровчого  табору «Зоряний» 22 серпня – у перший день міжрегіонального молодіжного форуму «На шляху до демократичних цінностей». Саме тоді на території табору вперше за це літо з’явився особливий народ – «форумчани». Представники різних регіонів нашої країни та закордону, віруючі багатьох конфесій, активні партійці найрізноманітніших політичних сил. І тим не менш, увесь цей люд в кількості 200 чоловік розумів одне одного, адже всіх присутні мали 3 спільні риси – молодість, активність та бажання змінити світ на краще. Цьогорічний форум став вже п’ятим, ювілейним, тому йому, як то кажуть, «Сам Бог велів бути оригінальним». Географія заходу значно розширилась - участь взяли представники з 22 областей України та з-за кордону. Загалом кількість учасників збільшилась удвічі порівняно з минулим роком – цього серпня їх було 200. Слід сказати, що рішенням організаторів форум було приурочується Дню ... Читати далі »
Переглядів: 5429 | Додав: molodijkav | Дата: 13.10.2008 | Коментарі (0)

Доки місто спить на вулиці виходять вони: істоти, про яких ми багато чули, але боїмося згадувати перед сном. Їх бачать лише обрані, іноді – випадкові перехожі. Втім, останні намагаються забути це якомога швидше…


Ціна кохання

Один раз на рік опівночі, коли на небі сяє повний місяць, приходить вона - зісланниця. Минаючі могили Костромського цвинтаря, примара підходить до пам’ятника заплаканому янголові, встає на коліна і просить пробачення за свій єдиний в житті гріх. Вона зробила велику помилку - забрала життя у дівчини, котра повинна була вийти заміж за коханого. Повинна була, але не вийшла. Заздрісна подруга підсипала в келих з вином отруту. Наречена посміхалася друзям, батькам - а вже за мить лежала мертва на підлозі зали, в якій проходило святкування. Легенда про загиблу наречену так і лишилася б історією для залякування діточок, коли б не низка дивних подій: починаючи від трохи посунутих плит пам’ятника ... Читати далі »
Переглядів: 847 | Додав: molodijkav | Дата: 13.10.2008 | Коментарі (0)