П`ятниця, 03.05.2024, 17:26
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Як часто вам доводиться розживатися на хабарі?
Всього відповідей: 28
Мини-чат
Главная » 2008 » Жовтень » 13 » Кременчук - місто дружнє до молоді!
Кременчук - місто дружнє до молоді!
14:09
«Молодість не визнає обмежень!», - лунало з динаміків позаміського спортивно-оздоровчого  табору «Зоряний» 22 серпня – у перший день міжрегіонального молодіжного форуму «На шляху до демократичних цінностей». Саме тоді на території табору вперше за це літо з’явився особливий народ – «форумчани». Представники різних регіонів нашої країни та закордону, віруючі багатьох конфесій, активні партійці найрізноманітніших політичних сил. І тим не менш, увесь цей люд в кількості 200 чоловік розумів одне одного, адже всіх присутні мали 3 спільні риси – молодість, активність та бажання змінити світ на краще. Цьогорічний форум став вже п’ятим, ювілейним, тому йому, як то кажуть, «Сам Бог велів бути оригінальним». Географія заходу значно розширилась - участь взяли представники з 22 областей України та з-за кордону. Загалом кількість учасників збільшилась удвічі порівняно з минулим роком – цього серпня їх було 200. Слід сказати, що рішенням організаторів форум було приурочується Дню Незалежності України.
Робота в комітетах
На форумі робота йшла за сімома напрямками: «Розвиток громадської активності молоді. Проблеми та шляхи вирішення», «Євроінтеграція очима молоді», «Культурні запити й дозвілля молоді», «Роль лідерських якостей у становленні особистості сучасної молодої людини», «Співпраця зі ЗМІ. Висвітлення в ЗМІ участі молоді в громадському житті на місцевому та регіональному рівні», «Моя майбутня сім'я. Сімейні цінності», «Зайнятість та розвиток підприємницьких ініціатив молоді». Відповідно за кожним з цим напрямків працювала окрема група людей – комітет. Протягом трьох форумних днів комітети разом з модераторами мали розглянути основні проблеми свого напрямку та запропонувати заходи щодо їх вирішення. Загалом цих заходів було понад 20: проекти, пропозиції для влади та поради молодіжним громадським організаціям області. Усе це було ретельно зібрано і створено «Резолюцію форуму» - тобто документ, який вміщав у себе приблизну програму розвитку молоді нашої області та міста.
Квест

Кожен комітет – це «гурток людей за інтересами, який за 3 дні стає командою», як висловився один з модераторів форуму. А що може краще зблизити команду, аніж довга-предовга смугу перешкодно-розумового бар’єру? Ось таку от смугу і приготували організатори форуму його учасникам. Безліч цікавенних завдань – починаючи від переходу водного бар’єру і жбурляння яйцями, і аж до розгадування головоломок. Кульмінацією шляху стала смуга грязючки. Загалом маршрут займав півтори години. Першим його подолала команда комітету «Євро інтеграція очима молоді». За свої старання переможці отримали кавуни, які, за їхніми ж словами, їли протягом наступних 3-х днів.
Відпочинок

Молодь - це завжди щось бешкетно-активне і без відпочинку тут ніяк. Саме тому організатори передбачили ряд розважальних заходів. Серед них особливо треба виділили дискотеку, яка щовечора проводилась у табірному клубі. За кількістю шалених танців, високоякісної музики та Кременчуцьких ді-джеїв це дійство легко могло випередити навіть всім відомий «Казантип». Окрім цього учасники грали в психологічну гру «Мафія», відпочивали на річці Псел, проводили ранкові «руханки», співали, розігрували одне одного, вітали двох іменинників форуму… Словом, робили все, аби ці три дні надовго лишилися в пам’яті.
Офіційне закриття

Останнім акордом форуму стало прийняття резолюції – офіційного документу, який вирішено було направити в адміністрації міста та області. Резолюція містила рекомендації щодо розвитку молодіжної політики, складені сімома комітетами за напрямками роботи. На офіційному закритті учасники ділилися враженнями про форум – презентації, фото, відео та просто враження від роботи та відпочинку – усе це зробило атмосферу у залі дружньою та майже сімейною. І доки учасник обмінювалися телефонами та сподівались на швидку зустріч один з одним, організатори посміхались із полегшенням – місяці підготовки, неспані ночі, постійні хвилювання – все було недарма – захід перевершив будь-які сподівання. До речі, організаторами форуму виступили Молодіжний Парламент Кременчука, Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій за підтримки відділу справах сім'ї та молоді Полтавської обласної державної адміністрації та відділ у справах сім'ї та молоді міськвиконкому міста Кременчука. Голова Кременчуцького міського комітету молодіжних організацій Світлана Пищита зазначила у своїй промові, що молодіжні організації нашого міста завжди відкриті для співпраці із будь-якими партнерами з числа форумчан і побажала, аби форум став не просто щорічним збором учасників, а й точкою відліку для нашої спільної роботи. Тож вітаємо всіх учасників та організаторів із блискучим форумом, який приніс із собою безліч напрацювань, таких необхідних нашій молодіжній політиці та чекаємо новин про вершення колишніх форумчан.

Сторінку підготували: Суперека Юлія, Васильєва Даша та Голодняк Юлія
Яндекс Реклама на Яндексе Помощь Спрятать
Новая карта мира
Просмотров: 5431 | Добавил: molodijkav | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: