Як співають у пісні: «Тополиный пух, жара, июнь…» Та й справді гарячі дні не примусили себе довго чекати. Чим же найкращу втамувати літню спрагу? Ми перевірили це на собі.
Експеримент 1. Квас
Ще з радянських часів квас вважався найкращим способом втамувати спрагу. Тепер же часи змінилися. По –перше, склянка вже не коштує 10 копійок, як було раніше – заплатити потрібно 1 гривню. По –друге, якість змінилася не у кращий бік. Квас розбавлений водою, незрозумілого кольору та запаху. І пити нам закортіло хвилин за 15.
Експеримент 2. Пиво
Любителі цього пінного напою говорять, що живіт не від пива, а для пива. Не перевіряла, тому не скажу, правда це чи ні. Але одне знаю точно, що будь-яке пиво (чи алкогольне, чи безалкогольне) добре втамовує спрагу. І в невеликих дозах пиво дуже корисне, навіть для дітей. Але при надмірному споживанні – самі розумієте… Справа в тому, що алкоголь взагалі, виводить з організму вологу, і якщо ви вип’єте забагато, то спрагу не втамуєте точно.
Експеримент 3. Кока – кола
Попри те, що колою можна відчистити чайник від накипу, реклама зробила свою справу. І зараз це досить-таки ходовий товар. Ковточок льодяного напою – і пити тобі не захочеться найближчі 5 хвилин. Чому так мало? Бо кола солодка, і смачна, тому її хочеться пити більше і більше))) також, є версія, буцім-то виробники солодких напоїв додають в них ферменти, які викликають апетит і звикання. Саме тому саме діти так люблять газовані води.
Експеримент 4. Мінеральна вода
Зараз у продажу можна знайти воду на будь-який смак. Ми протестували мінеральну воду. Продавщиця нам діставала прохолодну, прямо з морозильника, ще з крапельками води на пляшці. О, ці ковтки води були чудовими. Спрага нас не мучала найближчі пів години. Але, мені здається, що за умов палючої спеки і всього, що ми випили до цього, мінералка таки зайняла лідерську позицію.
З усього вище написаного можна зробити такий висновок: звісно, потрібно мати на увазі те, що пробують на собі журналісти. Можна навіть вирізки з газет збирати і звірятися при потребі. Але головне – орієнтуватися на свій смак.
Юлько Рижик