Неділя, 05.05.2024, 19:59
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Як часто вам доводиться розживатися на хабарі?
Всього відповідей: 28
Мини-чат
Главная » 2008 » Жовтень » 22 » 7 способів боротьби з поганим настроєм,
7 способів боротьби з поганим настроєм,
13:56
Сонливість, поганий настрій, відсутність бажання щось робити – усе це в психології прийнято називати «Синдром осіннього настрою». Особливо агресивні психологи вживають інший термін – «Осіння хандра». Проте сенсу виразу це не змінює.

Осіння хандра – це звичайна реакція ощасливленого літом організму на дощ, прохолодну температуру та відсутність пляжів.
«Виходити з дому не хочеться, а коли вже вийшов – поспішаєш швидше додому – у насиджені крісла біля телевізорів, або ще краще – назад у тепле ліжечко з м’якенькою ковдрою. Тротуарами ходять виснажені, похмурі люди. Майже ніхто не усміхається… А ти відчуваєш, що повільно, але впевнено, їдеш з глузду… Хочеться якось розважитись, знову навчитися сміятися, але чомусь не виходить.»
Саме так описують стан своєї недуги більшість жителів міста. До речі, саме горожани найбільше страждають від цієї пори року – адже окрім загального природного фону вони відчувають на собі ще й похмурість сірих багатоповерхівок. І виходить потім – не місто, а купа людей з сумними обличчями, які поволі пересуваються вулицями. Якщо вдуматись – просто фільм жахів, якийсь…
Але від всякої хвороби є ліки. Щоправда, від осінньо хандри не допоможуть ані аспірин, ані антибіотики, ані будь-які інші таблетки. Але давно відомо, що настрій грає величезну роль у сприйнятті нами оточуючого світу. Таким чином дрібниці, які для вас складаються в похмуру картину невезіння – зубна паста, яка раптом закінчилась, зламаний олівець або підгорілий тост, – щаслива людина просто не помітить. Отже, посмішка зранку може зробити вас щасливим на весь день. Ось декілька порад, які допоможуть перетворити дощовий осінній ранок на усміхнений день вашого життя.
Порада 1. Кольори.
Якого кольору ваш звичний одяг? Чорний, білий, сірий, темно-коричневий. Вгадала? Ну звісно ж вгадала. Так одягаються десь відсотків із 80 населення нашого міста. Не вірите? Тоді просто подивіться навкруги - послідкуйте за перехожими, зверніть увагу на власних родичів. А чи знаєте ви, що такі кольори самі по собі навіюють смуту?
Тому якщо ви хочете підняти собі настрій, можна обрати щось веселіше – наприклад зелене, жовте, червоне, рожеве. Ну, а коли дрес-код вашої роботи або місця навчання цього не дозволяє – візьміть із собою яскраве письмове приладдя, або просто додайте в одяг принаймні один різнокольоровий елементі намагайтесь частіше на нього дивитись.
Порада 2. Музика.
Ще один агент гарного настрою – музичні композиції з веселими, запальними ритмами. Навіть якщо ви прокинулись у поганому настрої не спішіть відразу ж вмикати щось сумне, ліричне та похмуре.
В ідеалі це мають бути композиції з оптимістичною тематикою – про життя, його красу та неповторність. Але навіть звичайні танцювальні треки можуть змусити вас посміхнутись і подивитись на світ іншими очима.
Порада 3. Спорт.
Кажуть, що під час фізичних навантажень в організмі людини виробляються гормони щастя. Може ще і не так, але однаково після звичайних ранкових віджимань-присідань я завжди посміхаюсь хоча б тому факту, що маю таку силу волі, яка змусила мене піднятися на 5 хвилин раніше і зробити цілих (!) десять вправ.
А коли серйозно, то це допоможе вам не лише посміхнутися, а й тримати себе у формі. Що не кажіть, корисна порада smile
Порада 4. Шопінг.
Здебільшого діє на жінок. Щоправда, бувають і чоловіки, яким це підіймає настрій, але такі екземпляри трапляються не часто. А шкода!
Отже, приходячи у магазин ви зазвичай купуєте лише ті речі, які дійсно потрібні – одяг, продукти… Але іноді варто дозволити собі придбати «оту чудову маленьку свічечку» або «прикольну модельку нового легкового автомобіля». Зазвичай це виллється у досить невелику суму, але ви зможете увесь день посміхатись собі і уявляти, куди саме можна її поставити і як використати.
Порада 5. Старі друзі.
У кожного з нас є принаймні один старий товариш, перевірений роками. З ним свого часу бешкетували у школі, з ним одного разу зробили таке, що і досі дивуєшся – як це взагалі спало на думку???
Іноді корисно нагадувати друзям про своє існування. Просто подзвонити, згадати старі часи, здивувати неочікуваним візитом без будь-якого приводу. Друзі, то є друзі – з ними завжди класно.
Порада 6. Старі фотографії.
Альбом з фотами сторічної давнини, де ти іще років на **цять молодше і круг тебе щирі посмішки давніх друзів, а пейзаж доводить що вас знову занесло кудись невідомо-куди і не зважаючи на це вам весело і прикольно… Одна лише згадка про все це – і ось вона, посмішка. З’явилась сама з собою.
Ще кращий ефект має випадково залишене тобою відео ваших пригод на мобільному телефоні або відеокасеті.
Порада 7. Анекдоти.
Ну, і нарешті, найбанальніша порада – сторінка з гумором у газеті, добірка анекдотів або просто Інтернет-ресурс, який пропонує жартівливі історії – коли в тебе немає багато часу і цей варіант згодиться.

Тож, що саме робити аби подолати осінню хандру – обирати вам. Але коли ми випадково зустрінемось на вулиці – посміхніться мені, та і взагалі – посміхайтесь, бо ви цього варті!
Юлія @ Angel Суперека
Просмотров: 673 | Добавил: Юлія_@_Angel | Рейтинг: 4.0/1 |
Всего комментариев: 3
3 Дашко_Квач  
0
До речі, я б не проти гайнути з парашутком. Тільки лячно самій)) crazy

2 Johansson  
0
Прыжек с парашютом !!!100 % результат !!!!

1 Дашко_Квач  
0
а ще можна сходити на побачення з гарним хлопцем! Теж допомагає!)))

Ім`я *:
Email *:
Код *: