Четвер, 25.04.2024, 01:12
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Як часто вам доводиться розживатися на хабарі?
Всього відповідей: 28
Мини-чат
Главная » 2008 » Жовтень » 22 » «Українська мова на Полтавщині – класна!», - на всю країну заявив Олега Скрипка спілкуючись з журналістами.
«Українська мова на Полтавщині – класна!», - на всю країну заявив Олега Скрипка спілкуючись з журналістами.
13:55
Це спілкування проходило в рамках спортивно-музичного заходу «Мазепа. Made in Ukraine». Дійство було організоване 4 жовтня у київському Палаці спорту Всеукраїнським Громадським рухом «Не будь байдужим!».

Взагалі концерт – це лише один із заходів, який проходить в рамках кампанії, яка, до речі, є найбільшою за всю історію Руху. Починаючи з вересня цього року оголошено конкурс творів «Хто для мене Іван Мазепа?» серед школярів 8-11 класів у понад 40 містах України.
Кременчук – одне з тих самих міст. Саме тому минулої суботи делегація кременчужани вирушила до міста Києва на грандіозне зібрання волонтерів акції та просто бажаючих долучитися до української культури – концерт «Мазепа. Made in Ukraine».

Прес-конференція
Розмову з журналістами організатори запланували буквально за кілька хвилин до початку концертного дійства. Можливо саме від ажіотажного очікування, а може просто через незвичайність події слова виступаючих піддавалися цілому шквалу питань. Варто зазначити, що під час прес-конференції про своє ставлення до Івана Мазепи спілкувалися:
- Олег Скрипка («ВВ»);
- Фоззі та Фагот («ТНМК»);
- Вадим Красноокий («Mead Heads XL»);
- Олег Добко, сенсей, Українська організація кіокушинкай карате;
- Сергій Іванюк, доцент Києво-Могилянської Академії, головний редактор молодіжного журналу «Однокласник» (інформаційний партнер акції);
- Оксана Левкова, виконавчий директор Громадського руху «Не будь байдужим!»
Вадим Красноокий, відповідаючи на питання журналістів щодо мотивів, які спонукали його підтримати рух, зауважив: «Як тільки вперше почув про «Не будь байдужим!» та його акції, відразу зрозумів, що мені імпонують ті ідеї, які рух пропагує. Тож думки відмовитись навіть не виникало».
Фоззі ж довелося відповідати на провокативне питання Оксани Левкової: «Який бал Ви мали у школі з історії?». Виконавець зазначив, що «з історією було все в порядку», але «то була зовсім інша історія, на якій нас вчили зовсім іншим речам».
Фагот же, навпаки, звертався більше до реалій сучасності і наголошував не стільки на історичній спадщині країни, скільки на необхідності її об’єднання. У відповідь на питання журналістів: «Чи не страшно їздити Донецькою та Луганською областями з такою ідеологією?», - він відповів, що з обох берегів річки Дніпро живуть однакові співвітчизники і «Фраза «на сході багато людей ненавидять Україну» породжена політ технологами. Це надута куля, яка необхідна лише політикам».
Олег Скрипка додав: «Саме тому ми всі тут. Рух «Не будь байдужим!» створено саме для того, що руйнувати фальшиві міфи». Потім, посміхнувшись, додав: «А взагалі, сьогодні ми гратимемо рок у шану середньовіччя».
Сергій Іванюк із щирим захопленням розповідав про діяння гетьмана Івана Мазепи та висловлювався на підтримку своїх попередників щодо єдності держави:«Ті розповіді про ненависть ходу до заходу та заходу до сходу - то лише розповіді. А насправді ж у дитинстві щиру українську мову я вивчав на Донбасі». І наостанок додав: «Реалії сучасної країни такі, що якщо б руху «Не будь байдужим!» не існувало, то його варто було б вигадати!».
Олег Добко, як справжній сенсей, говорив повільно і розсудливо. Зазначивши, що українці здавна були воїнами, які здатні не лише використовувати усталені техніки бою, а й переймати нові, саме тому Українська організація кіокушинкай карате без вагань погодилась на пропозицію провести змагання з цього виду спорту в рамках проекту.

Спортивно-музичні заходи
Кіокушинкай карате – ці два слова була чи не найбільшою загадкою для делегації з нашого наддніпрянського міста. Після тривалого роздивляння прийомів та способів ведення бою учасниками змагань, хлопцями було постановлено що «це просто карате, але чому назване кіокушинкай». А якщо серйозно, це було видовищне дійство за участю , за участі 80 спортсменів із 15 спортивних клубів країни.
Змагання почались об 11 годині та завершились о 17 врученням бойових трофеїв. Найбільше здивування у кременчужани викликало те, що у змаганнях активно брали участь дівчатка. Із змішаним почуттям захоплення і жаху ми спостерігали за тим, як 11-річні представниці слабкої статі виборювали нагороди. Хлопці навіть трохи засумували трохи. «Хех… А я так не вмію… І навряд чи зможу», - зробив висновок один із наших захисників, уважно стежачи за боєм. Після тривалих змагань перше місце посіла славнозвісна команда з міста Київ.
Відразу ж після вручення нагород переможцям турніру розпочалося концертне дійство, у якому брали участь три визначні українські гурти «ВВ», «ТНМК» та «Mead Heads XL». І вже з перших акордів глядачі зрозуміли – всидіти на місці буде просто неможливо. Тож через деякий час палац спорту танцював під запальну музику українських виконавців. Молодь зі Львова, Одеси, Кременчука, Києва, Дніпропетровська, Донецька та безлічі міст України співала улюблені пісні, усміхалася одне одному та раділа тому, що не зважаючи на всі політичні та релігійні суперечки ми все ж змогли лишитися однією нацією. А на зміну козакам, на кшталт великого гетьмана Івана Мазепи, прийшли нові - незламні, веселі, сміливі - українці XXI сторіччя.

Автор статті: Юлія @ Angel Суперека
Просмотров: 706 | Добавил: Юлія_@_Angel | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 1
1 Дашко_Квач  
0
шкода, що я провтикала цей захід!

Ім`я *:
Email *:
Код *: