Субота, 18.05.2024, 17:53
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Як часто вам доводиться розживатися на хабарі?
Всього відповідей: 28
Мини-чат
Главная » 2009 » Травень » 28 » Всесвітня ПАВУТИНА для малюків
Всесвітня ПАВУТИНА для малюків
12:21

На сьогоднішній день, щоб отримати будь-яку інформацію, з кимсь познайомитися чи у щось пограти, не потрібно нікуди йти. Тому дуже багато дітей та підлітків (так само й дорослих, але зараз мова не про них) проводять у мережі Інтернет увесь свій вільний час, нехтуючи друзями, батьками та прогулюючи уроки.

 Таким чином, у людини виникає залежність від віртуального спілкування. З кожним днем кількість годин все збільшується та збільшується, адже Інтернет надає нові можливості, які й притягують суспільство своєю, так званою, вседозволеністю. На даний момент дуже популярним стали сайти «Вконтакті» та «Однокласники». Там людина може створити свою сторінку, знаходити друзів чи просто людей, яких вона давно не бачила, але з якими б хотіла спілкуватися…

От тільки залежність від Інтернету живе та процвітає не тільки за рахунок знайомств, а й завдяки різним іграм та сайтам із сумнівним змістом…

 

Міфи та реальність

Ні для кого не є таємницею, що безліч підлітків просаджують свій вільний час та гроші (причому, батьківські) у інтернет-клубах. Саме там вони мають змогу без жодного контролю донесхочу награтися у різні онлайн-ігри, полазити по «забороненим» сайтам, створити власні сторінки та познайомитися з іншими людьми. Ми вирішили дізнатися, як саме адміністрація таких закладів намагається боротися проти підліткової залежності від віртуального світу.

 

1 заклад

Міф:

Вхід лише по паспортам. Години роботи: з 9.00 до 21.00. Жодних скарг, ніяких неповнолітніх. Все чітко, як в аптеці.

Реальність:

Жодного контролю. Години праці: цілодобово. Безліч скарг від батьків та незадоволення роботою адміністрації правоохоронними органами та, власне, самим відвідувачами зрілого віку. Коли ми лишень зайшли туди, перед нами відкрилася така картина: шпана по 13 років насолоджується картинками на порносайтах, жорстокі ігри, які змушують гравця кричати та лаятися, і адмін…. Голубі очі якого чесно дивилися вже у наші вічі і… брехали. Про години праці, про відсутність скарг, про вікові обмеження і вхід по паспортам. Не знаємо, може він там пальці схрестив, як зазвичай роблять діти. А може сховав свій сором під скельцями окулярів та поглядом у монітор комп’ютеру. Але ж ми точно знаємо правду, бо у свій час теж там «тусили» разом з друзями і про вік мови не йшло…

2 заклад

Міф:

«Жодних неповнолітніх у стінах закладу та скарг з боку батьків»…

Реальність:

… сказав нам адмін і тут же зізнався, що скарги таки були. Але небагато. Одна турботлива матуся довгий час бігала у цей інтернет-клуб у пошуках свого чада. І навіть коли його туди припинили пускати, довго не могла заспокоїтися і все одно бігала лаятися з працівниками.

3 заклад

Міф:

Жодних.

Реальність:

Заклад працює цілодобово, але дітей пускають лише до 21.00. Скарг не має. Адмін – майже чесний. Принаймні, кажучи нам не зовсім правду, він не намагався цього приховати. Спасибі й на тому.

*з етичних міркувань адреси та повні назви клубів не публікуються

 

У кожного по різному

Відвідавши інтернет-клуби у різних містах, ми прийшли до висновку: у нас все ще не так страшно, як могло б бути. Наприклад, у тій же самій Полтаві, клуби вражають своєю первинністю… адміни самі полюбляють грати і дочекатися їх, щоб розплатитися за послуги, інколи буває проблематично. Ми, у свій час, прочекали хвилин 10. підлога брудна і обпльована, комп’ютери – розбиті і старі. Самі користувачі -  дуже нервові. А ще… малі, але вже дуже брехливі.

«Альо, мама, я ще у школі… Так, обідав… Все добре…» - приблизно так звучить стандартна відмазка для занадто турботливих батьків…

 

 [врезка]

Шкідливий вплив комп’ютера ще далеко не всім відомий і належить до факторів малої інтенсивності, негативна дія яких розвивається поступово і приховано. Вона проявляється після багатьох місяців або років праці, коли боротися з нею вже нелегко. В багатьох випадках важко навіть встановити головну причину захворювання.

Усі дисплеї – ЕЛТ і ЖК – шкідливі для очей. Як з’ясували американські вчені з університету штату Огайо, пагубний вплив моніторів криється не в електронно магнітному випромінюванні, а в тім, що люди менше моргають при роботі з комп’ютером.
При роботі з ПК користувачі часто жмуряться, щоб чіткіше розглянути деталі зображення на екрані або зменшити його яскравість. Це може привести до астенопії (зорову стомленість) і сухості очей. При максимальній напрузі зору частота моргання знижується в 4 рази у хвилину. Сама пособі така тенденція не небезпечна, однак у результаті недостатнього зволоження очей у користувача виникає почуття сильного дискомфорту, «піску в очах».

Real story

«Коли мені було близько 13 років, я була частим відвідувачем інтернет-клубів. От тільки тоді усіляких там «контактів» не було. Були «мейл» і «бізар». В останньому я колись познайомилася з одним чоловіком… Він був дуже цікавою особистістю і казав, наче йому 18 років. У мої неповні 14 він здавався мені принцом на білому коні. Ми домовилися про зустріч і коли я його побачила, виявилося, що йому… 30 років. Я, м’яко кажучи, була в шоці. Я тоді по-чесному заявила, що я неповнолітня, вичитала його… Ми випили по чашечці чаю і розійшлися з миром. Жодного інтиму, на який він, напевне, розраховував… Потім він мені деякий час і писав, і дзвонив. Казав, типу його родина наразі у Криму відпочиває і він дуже хоче мене побачити. Згадувати про це смішно. І, шкода, що така гарна людина страждає педофілією. Інакше й не назвеш. Після цього я не прихильниця чатів і подібних сайтів. Та й Інтернету, як такового. Марія. 23 роки»

 

Риторичне запитання на самостійне опрацювання…

А що станеться, якщо зникне мережа Інтернет?

 

Матеріал підготували: Валя Митрофанова та Дашко Квач
Просмотров: 727 | Добавил: molodijkav | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: