Субота, 18.05.2024, 20:16
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Як часто вам доводиться розживатися на хабарі?
Всього відповідей: 28
Мини-чат
Главная » 2009 » Квітень » 28 » Лікарі дитячих душ
Лікарі дитячих душ
14:35

Ще кілька десятиліть тому наші батьки вечорами читали Гоголя і Діккенса. Сьогодні ж, діточки сидять «Вконтакті» та створюють веб-сайти. Одні кричать про культурний занепад, інші – про розвиток технологій. Дізнатися про цю проблему більше ми вирішили у працівників бібліотек, які безпосередньо мають справу з «вмістилищами знань».

Чи отримуєте ви нову літературу? І яку саме?

Заступник директора Малик Алла Григорівна: Отримуємо, але лише від меценатів. Зокрема, фонд «Джерело Дніпра» вже не перший рік дарує нам літературу до Міжнародного дня дитячої книги. А з бюджету отримуємо гроші лише на періодику: газети та журнали.

Які заходи ви проводите для популяризації бібліотеки?

Алла Григорівна: Це  конкурс «Читач року», заключний етап якого відбудеться 31 березня в Полтаві, також проводяться Шевченківські та Гоголівські читання . Крім цього у нас регулярно проводяться тематичні книжкові виставки, посвячені літературним та християнським датам.

Які книги зараз популярні?

Валентина Іванівна, завідуюча молодшим відділенням: Дуже часто просять книги Всеволода Нестайка, Миколи Носова, Корнія Чуковського, а також різноманітні пізнавальні журнали.

Світлана Олексіївна, зав. старшим шкільним відділенням: В основному це шкільна програма. Також книги з історії України, література детективного жанру, фантастика та містика.

Наскільки відрізняються літературні  уподобання молоді РССР і до нашого часу?

Валентина Іванівна, завідуюча молодшим відділенням: Так, звичайно. Для радянських дітей приладом була книга Гайдара «Сказка о мальчише-кибальчише». Зараз про цього письменника чули лише одиниці. Цікавляться «Пітером Пеном», але особисто я не розумію, що там можна знайти повчального.

Світлана Олексіївна, зав. старшим шкільним відділенням: За Радянської України  молодь зачитувалася військово – патріотичною літературою. Тепер смаки змінилися до непізнаваності: молодь цікавлять твори історичного характеру та література про тварин.

Просмотров: 669 | Добавил: Дашко_Квач | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: