Субота, 18.05.2024, 19:50
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Як часто вам доводиться розживатися на хабарі?
Всього відповідей: 28
Мини-чат
Главная » 2009 » Березень » 24 » Огляд преси______ТелеграфЬ
Огляд преси______ТелеграфЬ
13:28

У Кременчуці стартувало ток-шоу «Свобода слова»

Образование     19.03.2009  15:45:12

Минулого четверга у кременчуцькому ліцеї № 4 стартувало ток-шоу «Свобода слова». Проводили його вчителі-методисти та ліцеїсти-старшокласники (у рамках масштабного семінару з питань «Використання інтерактивних методів навчання на уроках історії»).

  Тему організатори заявили досить  драматичну – «Чи є у нас майбутнє?!!»  Уявіть собі,  таке глобальне  запитання учні поставили  місцевим політикам.  Відповідали  ліцеїстам представники кременчуцьких осередків  «Нашої України» (пан Урін), Народного блоку Литвина (пані Орєхова),  Комуністичної партії України (товариш Шапран), Всеукраїнського об’єднання «Свобода» (побратим  Галата), Партії регіонів (пан Шайнога) та міський голова пан Глухов.  Дебати  також відвідав професор Хект (США), який  нині викладає  за програмою академічних обмінів ім. Фулбрайта у кременчуцькому політехнічному університеті.  Він  розповів «Телеграфу»,  що у Сполучених Штатах студентські та шкільні дебати бувають досить гострими, і політики ставляться до них із повагою та обережністю.
 Дебати у 4-му ліцеї також можна назвати досить гострими.   Не зважаючи на те, що запитання учнів попередньо затверджували  вчителі – «на предмет лояльності».

Сказано!

У Кременчуці стартувало ток-шоу «Свобода слова»

Найефектнішим  «перлом»  дебатів «ТелеграфЪ» визнає фразу пані Орєхової (Народний блок Литвина).  Говорячи про відповідальність політиків, пані застерегла:
- Не дай Боже, ми зараз прозомбуємо людей не так, як треба!

Політкоректний  Діма дякує міському голові та політикам за те, що «у Кременчуці виплачують зарплати  бюджетникам»,  і цікавиться, як надовго вистачить грошей, щоб платити зарплати  і далі? 
До речі, запитання Діми засмутило нас найбільше.  Начебто, покоління next, начебто, дорослий хлопчик, а так і не засвоїв, що робота апріорі не має бути безоплатною.  І виплачувати зарплати бюджетникам – це обов’язок, а не заслуга роботодавців та влади.

На запитання Діми  відповідає міський голова пан Глухов.  Він акуратно критикує «популістський державний бюджет» та оптимістично обіцяє, що «у нашому місті буде все!» .  Надію на це  міському голові дає – за його власними словами – весняне сонечко.

Це  Катя – Пассіонарія ток-шоу «Свобода слова».  Катя дуже емоційно – дуже-дуже емоційно -  запитує політиків, як їй вивчитись на юриста,  коли у батьків немає коштів оплачувати  це навчання, а на «бюджет» не пробитися?!!

На запитання Каті  відповідає  комуніст  товариш  Шапран.  Він повідомляє, що «поки править капітал, щастя не буде!».  Потім  констатує, що «будущее – в борьбе!!!».   А наостанок запитує, «чому усі хочуть вивчитись на юриста?»  І «чому б дітям  не навчитися гарній  професії  токаря?!»  Катя сприймає рекомендації старшого товариша без ентузіазму.

Пропозиція  Віталія  була такою  ж романтичною,  як і його ніжно-рожева краватка.  Він запропонував  політикам  припинити відверту агітацію та  відповідати  щиро.

Не зважаючи на пропозицію Віталія,  депутат Урін встигає  оперативно  «агітнути»  народ наостанок –виголошує,  що президентом стане  Арсеній Яценюк!!!  І тоді буде нам щастя. 

 Під кінець організатори ток-шоу запропонували учасникам  викласти власний  рецепт щастя та виходу із кризи.  Рецептів пролунало чимало.  Старшокласники пропонували:  не нервувати – об’єднуватися – посміхатися – відсторонюватися - берегти сім’ю.  Політики закликали: міняти  владу, радіти весняному сонцю,  співати «Широка страна моя родная» та боротися з капіталом.  А також допускати до влади виключно українців.  Як бачите,  жоден із рецептів не можна вважати універсальним.  Втім, у природі існує лише один універсальний рецепт на всі випадки життя – від Алана Чумака.  Пам’ятаєте,  був такий дядька – заряджав креми та воду «на добро»?  А чим ви гірші?  Значить так: ставите перед собою банку води (бажано, не від «Кременчукміськводоканалу»),  робите серйозне обличчя і впевнено кажете: «Я заряджаю цю воду! Я даю установку на добро!»  Потім зосереджено п’єте воду та заряджаєтесь.  І буде вам щастя.  Або щось інше.

Андрій Куликов -  ведучий ток-шоу «Свобода слова» на каналі ICTV та давній друг «Телеграфа» - передає щирі вітання ліцеїстам – учасникам програми «Свобода слова у Кременчуці»:
'Сподіваюся, що ті, хто робить ваше ток-шоу, не лише втілять найкращі риси політичних ток-шоу українського телебачення, а й винайдуть дещо нове. У вас є завзяття, ви бачите, що відбувається в країні - і ви зможете вплинути на те, що відбувається. І коли настане час вам робити програми на справжньому телебаченні, певен, що вони будуть якісні. Якщо ви заходилися робити ток-шоу, це має бути вам цікаво. Мене ця справа вже зацікавила - сподіваюся, вона зацікавить не лише мешканців Кременчука, а й всіх, хто дізнається про вашу ініціативу'.

Просмотров: 832 | Добавил: Дашко_Квач | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: