Субота, 18.05.2024, 05:59
Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наш опрос
Як часто вам доводиться розживатися на хабарі?
Всього відповідей: 28
Мини-чат
Главная » 2008 » Грудень » 26 » Йде по світу Миколай…
Йде по світу Миколай…
13:54

Цього дня чекають усі маленькі українці. Ранком вони нетерпляче зазирають під подушку і знаходять там подарунки. Святий Миколай турбується про всіх. Але як бути тим, хто обділений батьківською увагою та опікою?

   Саме для них вже вп’яте проводиться акція «Святий Миколай - дітям». Вона стартувала 1 листопада і відбувалась в три етапи. Перший: збирання іграшок у навчальних закладах, другий – збір подарунків волонтерами у найбільших магазинах міста. І, нарешті, третій етап, який проходив 19 та 20 грудня – дарування іграшок дітям. Організаторами акції є Молодіжний Парламент Кременчука, Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій, відділ у справах сім’ї та молоді, Кременчуцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міське управління освіти за підтримки міського голови Миколи Глухова.

 

Офіси Святого Миколая відпрацювали на повну силу!

   Збір іграшок по навчальним закладам закінчився ще тиждень тому, але результати ми змогли підрахувати лише зараз, бо такої кількості всілякої всячини навіть не очікували. Головний офіс Святого Миколая, який розмістився в Молодіжному Парламенті Кременчука був дощенту забитий одягом, канцтоварами, іграшками, солодощами. Миколайчики сортували та фасували подарунки майже тиждень.

   «Нас дуже зворушили іграшки з підписами «мій подарунок дітям» або «2-А клас для дітей у притулки», - розповідає один з пакувальників. Тож, хочемо подякувати тим навчальним закладам, завдяки активній роботі яких ми отримали такі результати: ЗОШ № 22 (керівник штабу Святого Миколая - Бончук Геіке) – школа, яка зібрала найбільше іграшок; ЗОШ № 16 (Коваленко Валерія); ЗОШ № 8 (Немировська Тетяна), ліцей № 30 (Давидова Аліна); колегіум № 25 (Аюпова Ліля); ЗОШ № 18 (Клюєва Кристина); ліцей № 4 (Швець Альона); ЗОШ № 7 (Самотько Аня); ЗОШ № 28 (Зайцев Дмитро); ЗОШ № 9 (Доскач Оля); гімназія № 6 (Шиш Інна); університет «Україна» (Проценко Антон), КДПУ ім. М. Остроградського (Глазкова Альона),  а також: Ж/д технікум, гімназія № 5, КІДУЕП, КУЕІТУ, Педагогічне училище. Проте це не повний перелік. Загалом в акції прийняли участь 25 шкіл та майже всі вищі учбові заклади міста.

  

Результати волонтерства та доброти кременчужан

   Ми вже писали про збір подарунків у магазинах міста і пропонували всім бажаючим приєднатися до акції. Пам’ятаєте? Ну що ж, звітуємо. За тиждень наші волонтери зібрали: 499 солодких новорічних подарунки, 748 шоколадок, 1423 батончики, 90 коробок цукерок, 165 пачок печива, 97 солодких дідів Морозів, близько 150 кг цукерок, 174 упаковки вафель, 100 тортів, а також: книжки, канцтовари, м’які іграшки, конструктори. Загалом у 45 магазинах міста працювало 110 хлопців та дівчат, які не шкодували  власного часу на допомогу дітям.

 

Найприємніший етап акції

   І, нарешті, коли вже все відсортовано і розкладено, коли всі іграшки розібрані а цукерки обережно розкладені за пакунками настає найприємніший момент – вручення подарунків. Саме цим і займалися волонтери Молодіжного Парламенту 19 та 20 грудня.

  Зібрані подарунки отримали притулки «Пролісок» та «Промінь», інтернат ім.. А. С. Макаренка, Кременчуцька спеціалізована школа-інтернат для дітей, які потребують корекції розумового розвитку, Кременчуцький будинок дитини; малозабезпечені родини та дошкільний навчальний заклад № 10.

  Діти з цих соціальних закладів дуже відкриті, доброзичливі ті талановиті. Про це свідчать виступи, які вони підготували для гостей у день святого Миколая. Хлопчики та дівчатка співали новорічні пісні, танцювали та розповідали вірші.

   Але і самі організатори не залишились у боргу. «Ми хотіли не просто привезти щось матеріальне, але і подарувати частинки свого серця, свого тепла», - зазначають волонтери. Тож, у рамках підготованої гостями програми виступали: новорічне дівчаче танцювальне тріо під назвою «Ляльки», кременчуцький гурт «PRIMES» та дівчата-ведучі.

   «Очі дитини, які іскряться радістю, коли ти вручаєш їй пакунок із цукерками, варті будь-яких зусиль!», - впевнено зауважили відвідувачі.

 

Ну, і нарешті…

  Сьогодні, 25 грудня, коли ви читаєте цю статтю, у великій залі міськвиконкому зберуться всі, хто так чи інакше має відношення до акції – волонтери, які працювали в магазинах, члени штабів Святого Миколая у навчальних закладах, спонсори, організатори та представники магазинів, які гостинно запросили до себе учасників другого етапу акції.

   Тож, ми ще раз хочемо подякувати тим, хто навіть у такий важкий час не стояв осторонь зусиль молоді і підтримував нас весь час реалізації проекту.

  Наші інформаційні спонсори: радіостанції «Європа Плюс», «Авторадіо», «Шансон»; газети «Автограф», «Панорама»; Кременчуцька міська телерадіокомпанія; Телекомпанія «Візит»; сайт «Кременчук на долоні» (www.all-kremenchug.com.ua).

   Мережі магазинів «АТБ», «Судар», «Богдан»; гіпермаркети «Простор», «Сільпо», «Еко», «Лукасик» та магазини «Роксолана», «Бджілка», «Малятко», «Евріка», «Мінімаркет 99», «Дипломат», «Любисток», «Кошик», «Ніна», «Лето».

  Окрема вдячність: торговій марці «СладКо».

    Справді, дитяча радість безмежна. Тож, якщо ви організовували збір подарунків у своєму навчальному закладі, приносили іграшки, кілька годин на день стояли в магазинах міста або відгукувалися на прохання волонтерів придбати щось у подарунок – знайте: це саме ВИ зробили дітей щасливими!

Юлія Суперека, Юлія Голодняк

Просмотров: 711 | Добавил: Дашко_Квач | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: